buik_slider

Zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger!
Zodra je weet dat je zwanger bent, mag je contact met ons opnemen zodat wij een eerste afspraak met je kunnen plannen. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website of telefonisch. Meld je je via de website aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
De eerste afspraak en de eerste echo plannen wij rond de 8e week van je zwangerschap. Er zijn soms redenen om deze echo eerder te maken, zie hiervoor het kopje echoscopie op deze website.

Zwangerschapstest
De zwangerschapstest is het eerste bewijs dat het echt zo is, je bent zwanger! Deze tests zijn tegenwoordig erg betrouwbaar. Mocht je toch nog onzeker zijn en het fijn vinden om nog een test te doen, dan kan dat bij ons. Geef dit aan tijdens je aanmelding, dan plannen we wanneer je hiervoor langs kunt komen.

Moeders voor moeders
Tijdens het maken van de eerste afspraak zullen wij je vragen of je interesse hebt in deelname aan het project “Moeders voor Moeders”. Zij zamelen urine in van zwangere vrouwen om medicatie te kunnen maken voor vrouwen die moeizaam zwanger raken. Mocht je interesse hebben, dan geven wij je telefoonnummer door aan de contactpersoon in onze regio. Zij zal contact met je opnemen voor meer informatie en uitleg. Wil je meer lezen: www.moedersvoormoeder.nl