Medische echo’s

Alle verloskundigen van onze praktijk zijn tevens echoscopiste. De termijn-, groei- en liggingsecho’s zullen dan ook bij ons op de praktijk gemaakt worden. Mocht er een reden zijn om een extra echo te maken, bijvoorbeeld vanwege bloedverlies, dan kan dit ook buiten de normale spreekuurtijden. Wij maken zowel inwendige als uitwendige echo’s.

Termijn echo

We zullen meerdere echo’s maken om de zwangerschapsduur exact vast te stellen. De momenten waarop deze echo’s gemaakt worden zullen in overleg met de aanstaande ouders worden ingepland. Er zal rekening gehouden worden met je wensen op dit vlak.

Bloedverlies

Indien het nodig is om bij vaginaal bloedverlies een echo te maken, dan kan dat door elk van onze verloskundige worden gedaan. In overleg wordt bepaald wat het juiste moment hiervoor is.

Combinatietest en twintig weken echo

Alle zwangere uit onze gehele regio gaan voor de echo die gemaakt wordt als onderdeel van de combinatietest of de twintig weken echo naar het door ons opgerichte echocentrum. Dit is gevestigd naast ziekenhuis Bernhoven.

Groei echo’s

In onze praktijk worden bij elke zwangere meerdere groei echo’s gemaakt. Het ideale moment wanneer deze echo’s worden gepland is per zwangere verschillend en dat zal worden vastgelegd in je persoonlijk zorgpad.

Liggingsecho

Soms is het lastig om zonder echo de exacte ligging vast te stellen. Als de verloskundige twijfelt zal ze de ligging met een echo bevestigen.

Placenta lokalisatie

Als bij de 20 weken echo blijkt dat de placenta localisatie nog niet helemaal ideaal is, zullen wij in de loop van de zwangerschap hier met behulp van een echoscopisch onderzoek controles voor inplannen. Wanneer deze onderzoeken nodig zijn dan zal dit in je persoonlijk zorgpad worden vastgelegd.