Meld je aan via Whatsapp WhatsApp
Menu

Vitamines voor baby

Naast melkvoeding heeft je baby extra vitamines nodig.


Vitamines voor je baby naast borstvoeding.

Moedermelk bevat alle voedingstoffen die je kindje nodig heeft, maar van vitamine K en D heeft je kindje wat extra nodig.

  • Vitamine D heeft je kindje nodig voor de opbouw van sterke botten. De benodigde hoeveelheid is 10 microgram per dag tot je kindje 4 jaar is. Heeft je kindje een donkere of getinte huis ga dan gedurende de kindertijd door met het geven van vitamine D. En stop niet als het kindje vier jaar is.
  • Vitamine K heeft je kindje nodig voor een goede bloedstolling. De benodigde hoeveelheid is 150 microgram per dag in de eerste 12 weken.

Je begint met het geven van deze twee vitamines als je baby een week oud is. Het zijn druppels en je kan ze bestellen via deze link.


Naast flesvoeding heeft je baby extra vitamines nodig.

  • Vitamine D heeft je kindje nodig voor de opbouw van sterke botten. De benodigde hoeveelheid is 10 microgram per dag tot je kindje 4 jaar is. Je begint hiermee als je kindje een week oud is. Heeft je kindje een donkere of getinte huis ga dan gedurende de kindertijd door met het geven van vitamine D. En stop niet als het kindje vier jaar is.
  • Vitamine K heeft je kindje nodig voor een goede bloedstolling. De benodigde hoeveelheid is 150 microgram per dag in de eerste 12 weken. Vitamine K is toegevoegd aan flesvoeding. Als je meer dan 500 milliliter flesvoeding per dag geeft dan is het gebruik van vitamine k niet nodig.

We begrijpen dat het lastig is om de juiste vitamine te kiezen. Daarom hebben we een selectie voor je gemaakt. Je kunt via deze link een bestelling doen. Je krijgt via deze link altijd 20% korting met de code NOVA. Het is ook mogelijk om een gratis persoonlijk advies gesprek aan te vragen.

Bestel hier vitamines voor je baby

(Bron: Voedingscentrum)