Menu

buik_slider

Zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger!
Zodra je weet dat je zwanger bent, mag je contact met ons opnemen zodat wij een eerste afspraak met je kunnen plannen. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website of telefonisch. Meld je je via de website aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
De eerste afspraak en de eerste echo plannen wij meestal in rond de 8e week van je zwangerschap. Uiteraard houden wij rekening met jou wensen. Er zijn soms redenen om deze echo eerder te maken, zie hiervoor het kopje echoscopie op deze website.

Zwangerschapstest
De zwangerschapstest is het eerste bewijs dat het echt zo is, je bent zwanger! Deze tests zijn tegenwoordig erg betrouwbaar. Mocht je toch nog onzeker zijn en het fijn vinden om nog een test te doen, dan kan dat bij ons. Geef dit aan tijdens je aanmelding, dan plannen we wanneer je hiervoor langs kunt komen.

Vitaminegebruik in de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap moet je de juiste vitamines binnenkrijgen om de baby gezond te laten groeien en zelf gezond te blijven. De belangrijkste vitamines zijn foliumzuur en vitamine D. Foliumzuur is super belangrijk voor de ontwikkeling van de baby’s neurale buis en je moet ermee beginnen vóór de zwangerschap.

Omdat het lastig is om de juiste vitamines te kiezen hebben zijn we op zoek gegaan naar een partner die hierbij kan helpen. Dit is Vitamines.com. Op deze pagina hebben wij een selectie gemaakt van producten die passend zijn voor de zwangerschap. Het zijn complete supplementen speciaal voor zwangere vrouwen. Met de kortingscode NOVA krijg je 20% korting op je bestelling.

Het is tijdens je zwangerschap extra belangrijk om voldoende jodium, calcium en visvetzuren binnen te krijgen. Deze stoffen zitten vooral in brood, zuivel en vis. Als je minder brood, zuivel of vis eet dan aanbevolen kan het nodig zijn om extra supplementen te slikken. Op de pagina vitaminegebruik tijdens de zwangerschap vindt je hier meer informatie over. Mocht je er niet uitkomen dan is het mogelijk om een persoonlijk gesprek in te plannen.