Menu

Vitamines voor moeder in het kraambed

Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Het is een geweldige tijd in je leven en we hopen dat alles goed gaat met jou en je kleintje. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je zelf ook goed voor jezelf zorgt tijdens deze periode van herstel en aanpassing. Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door de juiste supplementen te nemen.

We begrijpen dat het voeden en zorgen voor een pasgeborene uitdagend kan zijn en dat je misschien niet altijd de tijd hebt om je eigen gezondheid te ondersteunen. Daarom willen we je graag enkele postpartum supplementen aanbevelen die je kunnen helpen om energie te krijgen en de gezondheid van jou en je baby te verbeteren.

Tijdens het kraambed heeft een moeder behoefte aan een gezonde en evenwichtige voeding om haar herstel te ondersteunen en de borstvoeding te bevorderen. Hier zijn enkele voedings- en supplementadviezen voor een moeder in het kraambed:

  • Eet gezonde, voedzame maaltijden die rijk zijn aan eiwitten, groenten, fruit en volle granen. Dit helpt het lichaam te herstellen van de bevalling en geeft energie.
  • Drink veel water en andere vloeistoffen om gehydrateerd te blijven en de melkproductie te bevorderen.
  • Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer en magnesium, zoals donkere bladgroenten, rood vlees en bonen, om bloedarmoede te voorkomen. Na de zwangerschap heeft je lichaam extra behoefte aan magnesium om goed te kunnen herstellen.
  • Je hebt een bevalling achter de rug + slapeloze nachten van de baby. Het ideale moment om goed voor jezelf te zorgen. En het moment waarop je wel wat extra energie kan gebruiken. Daily Co bevat B12 in hoog gedoseerde vorm in een handige smelttablet.

Overweeg het nemen van een omega-3 supplement, zoals visolie of algenolie, om de hersenontwikkeling van de baby te ondersteunen en de stemming van de moeder te verbeteren.

Heb je veel last van haaruitval en een grauwe huid? Dan kan een collageen poeder de oplossing bieden. Collageen is één van de meest voorkomende bouwstoffen in ons huid en haar.

Bestel hier je vitamines en gebruik de code NOVA voor 20% korting

We begrijpen dat het overweldigend kan zijn om de juiste supplementen te kiezen, en daarom staan we altijd voor je klaar om advies te geven en je te helpen bij het maken van de beste keuzes voor jou en je baby.

Hopelijk vind je deze informatie nuttig. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt. We wensen je het allerbeste in deze bijzondere tijd!

(Bron: Voedingscentrum)