Meld je aan via Whatsapp WhatsApp
Menu

 Het team van Nova verloskundigen

Lianne SwiersLianne Swiers – Gijsbers
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons, Daan (2003) en Bas (2006). Sinds 1999 werk ik als verloskundige. Na een waarneem periode in verschillende praktijken ben ik in 2000 gestart met mijn eigen praktijk. Mijn uitgangspunt was werken in rust met cliënten die ik persoonlijk ken.

Al op jonge leeftijd wilde ik verloskundige worden. Het is geen beroep maar een passie. Verloskundige zijn is afwisselend en zeer uitdagend werk, immers geen dag verloopt hetzelfde en geen bevalling is gelijk. Het is fijn om zorg te bieden aan (meestal) gezonde mensen waar een blijde gebeurtenis in aantocht is.

Goede zorg is voor elke zwangere en barende vrouw anders, belangrijk is dat je de begeleiding aanpast op de behoefte van de cliënt. Goede zorg is maatwerk! Ook als een zwangerschap of bevalling anders gaat dan gehoopt of verwacht.

Big: 09050183803

Roos Kremers – Dekkers
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon Saar (2010), Noor (2011) en Stef (2013). Omdat ik 2 keer werd uitgeloot voor de opleiding tot verloskundige ben ik de opleiding HBO-V gaan doen en ben daarna gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis in Veghel. Maar toen ik een half jaar aan de slag was werd ik alsnog ingeloot en besloot ik mijn baan op te zeggen en opnieuw 4 jaar te gaan studeren. Het verlangen om verloskundige te worden was te groot. Mijn doorzettingsvermogen werd beloond toen ik in 2007 door Maud en Lianne werd gevraagd om hun team te komen versterken. Ik vind het fijn om vrouwen zo te ondersteunen dat er van iets heel spannends iets heel fijns wordt gemaakt. Dat doe ik door de tijd te nemen voor mijn cliënten. En door hen goede voorlichting te geven, zodat zij vertrouwen in hun eigen lijf krijgen.

Continuïteit van zorg vind ik erg belangrijk. En zorgen dat je zorg goed afsluit, juist als iets niet goed is gegaan. Na een miskraam bijvoorbeeld bel ik altijd nog een keer op om te vragen of ik nog iets voor de cliënt kan doen. Als vrouwen bij ons terug komen als ze een tweede kindje krijgen, zijn ze vaak blij om ons weer te zien. Dat maakt mij trots en dan weet ik dat we het goed hebben gedaan.

Big: 89059467403

Marieke van Liempt – Banken
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben getrouwd en moeder van Karlijn (2008), Thijs (2011) en Fleur (2015). Ik werk sinds 2008 bij verloskundigenpraktijk Nova. Ik ben maar liefst 4 keer uitgeloot voor de opleiding tot geneeskunde en heb daarom gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht.

Na mijn afstuderen heb ik als beleidsmedewerker gewerkt bij een belangenvereniging voor huisartsen. Op zich leuk werk, maar ik wist allang dat ik in de zorg wilde werken. Het werken met gezonde in plaats van zieke mensen sprak mij aan daarom ben ik op mijn 25ste weer gaan studeren. Deze keer om verloskundige te worden.

Het vak heeft mij de afgelopen jaren al veel mooie momenten opgeleverd. Ik vind het prachtig om een man en vrouw te begeleiden in hun groei naar het ouderschap. Hoewel vaders in spe vaak machteloos aan de zijlijn staan, probeer ik hen zoveel mogelijk bij de zwangerschap en bevalling te betrekken. Soms komt het tot een perfect samenspel tussen man en vrouw. Ik vind het prachtig als ik dat zie gebeuren! Op zo’n moment zet ik zelf twee stappen terug en kom ik alleen in actie daar waar ik echt nodig ben.

Big: 99910638603

Anne van Mourik
Verloskundige – Echoscopiste i.o.

In 1999 werd ik geboren in Veghel, waar ik ook ben opgegroeid. Voor de opleiding heb ik eenaantal jaar in Maastricht gewoond en momenteel woon ik samen met mijn vriend in Ravenstein.

Na mijn fijne eindstage bij Nova in 2021 kon ik er gelukkig blijven werken. Ik voelde me op mijn plek in de praktijk, het team en de zwangeren populatie. Hierdoor werk ik nog tot op de dag van vandaag met heel veel plezier bij Nova. Het leukste aan het werk vind ik samen de bevalling tot een goed einde brengen, dat is op en top teamwork!

Verloskunde vind ik een heel mooi beroep, doordat je dichtbij de mensen staat tijdens bijzondere of soms ook droevige momenten. Iets kunnen betekenen voor anderen vind ik belangrijk en geeft mij voldoening.

Big: 39930369503

Marlie Schellekens
Verloskundige – Echoscopiste

In 2017 ben ik afgestuurd aan de Academie Verloskunde Maastricht en sindsdien werkzaam bij Nova. Ik ben geboren in Liempde, dus na een aantal jaar in Maastricht op kamers te hebben gezeten, kwam ik weer met veel plezier terug naar Brabant. Momenteel woon ik in Oss. 

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om verloskunde te gaan studeren. Ik geniet elke dag van mijn werk. Het mooiste aan verloskunde is dat geen dag hetzelfde is, het is een erg afwisselend en daardoor uitdagend beroep! 

Het is mooi om deel uit te mogen maken van een gebeurtenis die zo groot en bijzonder is. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat zwangeren en partners met een positief gevoel kunnen terugkijken op deze tijd en hoop daar dan ook een steentje aan bij te kunnen dragen. 

Big: 19922973403

Demi van Erp
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben geboren en getogen in Geffen en woon daar samen met mijn vriend. Ik wist al van jongs af aan dat ik iets in de gezondheidszorg wilde gaan doen. In mijn laatste jaar van de havo ben ik op een opendag geweest van de Academie in Maastricht en wist ik meteen dat het verloskunde ging worden. Verloskunde is een beroep wat bij mij past en waar ik mijn passie in kan gooien.

In mijn afstudeerjaar liep ik stage bij Nova en werd ik gevraagd hier te komen werken. De klik met het team en de praktijk was er meteen, dus over het antwoord hoefde ik niet lang na te denken!

Ik blijf het mooi en bijzonder vinden dat ik als verloskundige deel mag uitmaken van een van de belangrijkste en meest kwetsbare momenten uit iemands leven. Dit geldt voor zowel de bevallingen die ik begeleid als voor die ene extra controle bij een zwangere die ongerust is. Mijn zorg aanpassen op wat een zwangere op dat moment nodig heeft vind ik belangrijk en geeft mij veel energie.

Big: 49927747803

Manon KlerkxManon Klerx
Verloskundige – Echoscopiste i.o.

Sinds 2022 werk ik bij Nova, ik kende de praktijk daarvoor al heel goed. Tijdens mijn opleiding tot verloskundige had ik een hele fijne stage bij Nova. Ik leerde de collega’s en de cliënten goed kennen. Ik voelde me vertrouwd en vond het dan ook een hele mooie kans dat ik in 2022 bij Nova als verloskundige kon gaan werken.

Ik wist al lang dat ik verloskundige wilde worden, ik kreeg de kans tijdens mijn middelbare school om een dag met een verloskundige mee te lopen. Daarna was er geen enkele twijfel meer! Dit is wat ik wilde worden! Verloskundige zijn is een vak dat zowel medisch als sociaal heel afwisselend is. Geen dag is hetzelfde, en je ontmoet veel verschillende mensen. Nuchter, laagdrempelig en divers. Deze kenmerken waardeer ik niet alleen in ons team, maar ook bij onze zwangeren en partners. Elke dag is anders, en ook geen enkele zwangerschap of bevalling is hetzelfde. Het onvoorspelbare karakter van het vak is juist hetgeen waar ik energie uit haal.

Ik kijk er naar uit nog veel aanstaande ouders te mogen ontmoeten, en te begeleiden in deze bijzondere periode!

Big: 49931230903

Ilse SchoutenIlse Schouten
Verloskundige

Tijdens mijn studie heb ik vier jaar op kamers gezeten in Maastricht waar ik een hele fijne tijd heb gehad. Mijn hele leven woon ik al in Volkel dus na vier jaar studeren keek ik er ook wel weer naar uit om terug te gaan mijn eigen dorp waar ik nu weer woon. In mijn tweede jaar van de opleiding heb ik stage mogen lopen bij Nova. Toen heb ik kennis mogen maken met de manier van werken, het betrokken team en de laagdrempeligheid naar elkaar. Dit gaf mij vertrouwen om hier zelf aan de slag te gaan.

Ik heb altijd geroepen dat ik later iets in de zorg wilde doen en iets met kinderen. Wat precies wist ik nog niet. Het vak verloskunde was voor mij toen ook nog niet heel bekend maar nadat ik op de beroepen beurs in Eindhoven meer te horen kreeg over het vak verloskunde was ik verkocht. Wat ik zo leuk vind aan het vak is dat geen dag hetzelfde is, er is veel afwisseling. Ook vind ik het heel speciaal dat wij ouders mogen begeleiden tijdens dit bijzondere moment in hun leven.

Big: 59933278403