Menu

 Het team van Nova verloskundigen

Anne 1124X500

Anne van Otten
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben getrouwd en moeder van een zoon Niek (2019). Direct na het afronden van mijn middelbare schoolperiode werd ik toegelaten op de opleiding tot verloskundige in Maastricht. Tijdens de opleiding heb ik bij mijn vier collega’s in deze praktijk stage gelopen en sinds 2013 werk ik met veel plezier bij verloskundigenpraktijk Nova.

De gezondheidszorg heeft mij altijd getrokken en na een dagje te hebben meegelopen in een verloskundigenpraktijk, wist ik het zeker: ik wilde verloskundige worden!

De verloskunde is een geweldig vak, waarbij iedere dag weer anders is en de afwisseling het ook zo leuk maakt. Iedere cliënt en iedere situatie is weer anders.

We zien zwangere vrouwen vanaf de eerste controle bij ongeveer acht weken tot zes weken na de bevalling. Tijdens deze periode is het mooi om de band tussen aanstaande ouders en mij als verloskundige te zien groeien. Ik probeer iedere zwangere te begeleiden op een manier die hen het beste past en het is natuurlijk het mooist wanneer de jonge ouders aan het eind goed kunnen terugkijken op de afgelopen negen maanden. Daar doe ik het voor!

Big: 19917233603

Lianne Swiers – Gijsbers
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons, Daan (2003) en Bas (2006). Sinds 1999 werk ik als verloskundige. Na een waarneem periode in verschillende praktijken ben ik in 2000 gestart met mijn eigen praktijk. Mijn uitgangspunt was werken in rust met cliënten die ik persoonlijk ken.

Al op jonge leeftijd wilde ik verloskundige worden. Het is geen beroep maar een passie. Verloskundige zijn is afwisselend en zeer uitdagend werk, immers geen dag verloopt hetzelfde en geen bevalling is gelijk. Het is fijn om zorg te bieden aan (meestal) gezonde mensen waar een blijde gebeurtenis in aantocht is.

Goede zorg is voor elke zwangere en barende vrouw anders, belangrijk is dat je de begeleiding aanpast op de behoefte van de cliënt. Goede zorg is maatwerk! Ook als een zwangerschap of bevalling anders gaat dan gehoopt of verwacht.

Big: 09050183803

Marieke van Liempt – Banken
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben getrouwd en moeder van Karlijn (2008), Thijs (2011) en Fleur (2015). Ik werk sinds 2008 bij verloskundigenpraktijk Nova. Ik ben maar liefst 4 keer uitgeloot voor de opleiding tot geneeskunde en heb daarom gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht.

Na mijn afstuderen heb ik als beleidsmedewerker gewerkt bij een belangenvereniging voor huisartsen. Op zich leuk werk, maar ik wist allang dat ik in de zorg wilde werken. Het werken met gezonde in plaats van zieke mensen sprak mij aan daarom ben ik op mijn 25ste weer gaan studeren. Deze keer om verloskundige te worden.

Het vak heeft mij de afgelopen jaren al veel mooie momenten opgeleverd. Ik vind het prachtig om een man en vrouw te begeleiden in hun groei naar het ouderschap. Hoewel vaders in spe vaak machteloos aan de zijlijn staan, probeer ik hen zoveel mogelijk bij de zwangerschap en bevalling te betrekken. Soms komt het tot een perfect samenspel tussen man en vrouw. Ik vind het prachtig als ik dat zie gebeuren! Op zo’n moment zet ik zelf twee stappen terug en kom ik alleen in actie daar waar ik echt nodig ben.

Big: 99910638603

Roos Kremers – Dekkers
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon Saar (2010), Noor (2011) en Stef (2013). Omdat ik 2 keer werd uitgeloot voor de opleiding tot verloskundige ben ik de opleiding HBO-V gaan doen en ben daarna gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis in Veghel. Maar toen ik een half jaar aan de slag was werd ik alsnog ingeloot en besloot ik mijn baan op te zeggen en opnieuw 4 jaar te gaan studeren. Het verlangen om verloskundige te worden was te groot. Mijn doorzettingsvermogen werd beloond toen ik in 2007 door Maud en Lianne werd gevraagd om hun team te komen versterken. Ik vind het fijn om vrouwen zo te ondersteunen dat er van iets heel spannends iets heel fijns wordt gemaakt. Dat doe ik door de tijd te nemen voor mijn cliënten. En door hen goede voorlichting te geven, zodat zij vertrouwen in hun eigen lijf krijgen.

Continuïteit van zorg vind ik erg belangrijk. En zorgen dat je zorg goed afsluit, juist als iets niet goed is gegaan. Na een miskraam bijvoorbeeld bel ik altijd nog een keer op om te vragen of ik nog iets voor de cliënt kan doen. Als vrouwen bij ons terug komen als ze een tweede kindje krijgen, zijn ze vaak blij om ons weer te zien. Dat maakt mij trots en dan weet ik dat we het goed hebben gedaan.

Big: 89059467403

Marlie Schellekens
Verloskundige – Echoscopiste

In 2017 ben ik afgestuurd aan de Academie Verloskunde Maastricht en sindsdien werkzaam bij Nova. Ik ben geboren in Liempde, dus na een aantal jaar in Maastricht op kamers te hebben gezeten, kwam ik weer met veel plezier terug naar Brabant. Momenteel woon ik in Oss. 

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om verloskunde te gaan studeren. Ik geniet elke dag van mijn werk. Het mooiste aan verloskunde is dat geen dag hetzelfde is, het is een erg afwisselend en daardoor uitdagend beroep! 

Het is mooi om deel uit te mogen maken van een gebeurtenis die zo groot en bijzonder is. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat zwangeren en partners met een positief gevoel kunnen terugkijken op deze tijd en hoop daar dan ook een steentje aan bij te kunnen dragen. 

Big: 19922973403

Demi van Erp
Verloskundige – Echoscopiste

Ik ben geboren en getogen in Geffen en woon daar samen met mijn vriend. Ik wist al van jongs af aan dat ik iets in de gezondheidszorg wilde gaan doen. In mijn laatste jaar van de havo ben ik op een opendag geweest van de Academie in Maastricht en wist ik meteen dat het verloskunde ging worden. Verloskunde is een beroep wat bij mij past en waar ik mijn passie in kan gooien.

In mijn afstudeerjaar liep ik stage bij Nova en werd ik gevraagd hier te komen werken. De klik met het team en de praktijk was er meteen, dus over het antwoord hoefde ik niet lang na te denken!

Ik blijf het mooi en bijzonder vinden dat ik als verloskundige deel mag uitmaken van een van de belangrijkste en meest kwetsbare momenten uit iemands leven. Dit geldt voor zowel de bevallingen die ik begeleid als voor die ene extra controle bij een zwangere die ongerust is. Mijn zorg aanpassen op wat een zwangere op dat moment nodig heeft vind ik belangrijk en geeft mij veel energie.

Big: 49927747803