Meld je aan via Whatsapp WhatsApp
Menu

Bad en baarkruk bevalling:

Verloskundige van praktijk nova zijn allemaal bekwaam en bedreven om bevallingen op de baarkruk of in een bevalbad te begeleiden.

Een baarkruk is een kruk met een opening aan de voorkant. Sommige vrouwen vinden het prettig om de weeën op te vangen op een baarkruk of om te persen op de baarkruk. Het grote voordeel van zo’n verticale bevalling is dat de zwaartekracht een handje meehelpt om je baby door het baringskanaal te laten passeren. Bovendien is in deze houding de druk in de baarmoeder groter, waardoor de weeën krachtiger zijn. Het gevolg is dat je op deze manier vaak minder lang hoeft te persen dan wanneer je liggend bevalt.

Veel vrouwen vinden het fijn om een warm bad te nemen tijdens de ontsluitingsweeën. Ze voelen zich gesteund door het water en kunnen de steeds sterker wordende weeën beter opvangen en tussendoor ontspannen en hun krachten sparen voor de geboorte. Het is dus echt aan te raden tijdens de zwangerschap en bevalling gebruik te maken van de ontspannende, verwarmende en zacht makende werking van warm water. Bevallen in water wordt ook aangeraden wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap rugklachten, bekkeninstabiliteit, en of andere lichamelijke ongemakken hebben.

We vertellen je tijdens het spreekuur, tijdens de central pregnancy en de gratis voorlichtingsavond graag over een bevalling op de baarkruk of in een bevalbad.