Meld je aan via Whatsapp WhatsApp
Menu

Blaasontsteking tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn brengt veel veranderingen met zich mee, en soms kunnen ongemakken zoals een blaasontsteking optreden. Een blaasontsteking tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de druk van de groeiende baarmoeder op de blaas, waardoor het moeilijker wordt om de urine volledig te legen en bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Als je denkt dat je een blaasontsteking hebt tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om dit met je verloskundige te bespreken. Zelfs als de symptomen mild lijken, is het beter om het zeker te weten en tijdig actie te ondernemen.

De symptomen van een blaasontsteking kunnen variëren, maar ze omvatten vaak een frequent en branderig gevoel tijdens het plassen, dringende behoefte om te plassen, en mogelijk lichte buikpijn. Het is begrijpelijk dat deze symptomen ongemak veroorzaken, vooral tijdens de zwangerschap.

Door het tijdig te melden aan je verloskundige, kan er urineonderzoek worden gedaan om de aanwezigheid van infectie vast te stellen. Als een blaasontsteking wordt bevestigd, zal de verloskundige waarschijnlijk met je samenwerken om een geschikte behandeling te plannen. Dit kan antibiotica omvatten, die veilig zijn voor gebruik tijdens de zwangerschap.

Wij helpen je graag verder.

Het is belangrijk om een blaasontsteking serieus te nemen, omdat onbehandelde infecties complicaties kunnen veroorzaken. Door open te communiceren met je verloskundige kun je de juiste zorg krijgen om zowel jou als de gezondheid van je baby te waarborgen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.