Meld je aan via Whatsapp WhatsApp
Menu

Striae

Striae, ook bekend als zwangerschapsstrepen, ontstaan tijdens de zwangerschap als gevolg van de snelle uitzetting van de huid door de groeiende buik en borsten. Het hormoon cortison, dat tijdens de zwangerschap toeneemt, vermindert de elasticiteit van de huid. Wanneer de huid te snel oprekt, kunnen de elastische vezels onder het oppervlak scheuren, wat resulteert in de kenmerkende strepen.

Wat kan je doen:

  1. Vocht: Houd je huid goed gehydrateerd door dagelijks een vochtinbrengende crème of olie aan te brengen. Concentreer je vooral op de buik, borsten, heupen en dijen.
  2. Gezond dieet: Eet een evenwichtige voeding die rijk is aan vitamine E, C en zink, die de huidgezondheid kunnen bevorderen.
  3. Gewichtsbeheersing: Probeer een gezond gewicht te behouden tijdens de zwangerschap om de snelle uitzetting van de huid te minimaliseren.
  4. Zwangerschapskleding: Draag comfortabele kleding die niet te strak zit om overmatige wrijving en spanning op de huid te voorkomen.
  5. Vermijd krabben: Probeer niet te krabben als je jeuk ervaart, omdat dit de huid verder kan beschadigen.
  6. Geduld: Striae kunnen na de zwangerschap vervagen en minder opvallend worden. Heb geduld en geef je huid de tijd om te herstellen.